Vereniging Gelre

Doel en bestuur Vereniging Gelre

Doelstelling

De Vereniging Gelre is er voor iedereen met interesse in de historie van Gelderland. Onze symposia, excursies en publicaties bieden boeiende ontmoetingen met het rijke Gelderse verleden.

De Vereniging Gelre bestaat ruim honderd jaar en stimuleert de belangstelling voor het rijke verleden van Gelderland. Dat doet ze door historische kennis op te bouwen en erover te publiceren. De vereniging organiseert twee bijeenkomsten op historisch interessante locaties. In de winter een symposium over een interessant aspect van de Gelderse geschiedenis, in de zomer een excursie naar een bijzondere plek, die normaal niet toegankelijk is. Bekijk de Beleidshoofdlijnen, Activiteiten en Publicaties.

De Vereniging Gelre is opgericht op 26 november 1897 en haar beschermvrouwe is Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Op 8-4-2023 heeft de Algemene vergadering van de Vereniging Gelre een wijziging van de statuten goedgekeurd. De Algemene vergadering heeft op 6-4-2014 het Huishoudelijk reglement goedgekeurd.

ANBI-status

De Vereniging Gelre is door de Belastingdienst erkend als culturele Algemeen Nut Beogende Instelling.

Privacybeleid

De Vereniging Gelre vindt uw privacy belangrijk en gaat zorgvuldig met de door u verstrekte persoonsgegevens om. Bekijk ons Privacybeleid.

Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit de volgende personen: