Gelderse landdag

Op woensdag 16 november vindt de derde editie plaats van de Gelderse Landdag: een ontmoetingsdag voor iedereen die zich bezighoudt met de Gelderse historie. Het centrale thema van de dag is: ‘de grond onder onze voeten’. Door middel van grote en kleine lezingen, workshops en ronde-tafeldiscussies wordt dit landschapsthema bekeken met een historische blik, terwijl ook een koppeling wordt gelegd met de actualiteit en de toekomst.

Tijdens de Gelderse Landdag is er volop aandacht voor het Verhaal van Gelderland, dat op 10 november verschijnt. Hoofdredacteur Dolly Verhoeven vertelt over de totstandkoming, de betekenis en de belangrijkste conclusies van dit vierdelige werk. Auteurs van het boek belichten voor verschillende tijdsperiodes de onderwerpen ‘heilige plaatsen’ en ‘overstromingsrampen’. Beeldredacteur Jochem van Eijsden van het Verhaal van Gelderland vertelt over Gelderse landschapsschilders en onderzoekster Rozemarijn Moes laat zien hoe ze erin geslaagd is een overzicht te maken van de Gelderse bevolking vanaf de prehistorie tot nu. Tijdens de Gelderse Landdag is de complete set Verhaal van Gelderland  te koop voor €100.

De Gelderse Landdag wordt gehouden in Theater Junushoff in Wageningen. Tickets kosten € 17,50, inclusief lunch. Voor leden van Erfgoed Gelderland is de Gelderse Landdag gratis. Voor het complete programma en aanmelding klik hier.